Suomalainen superfood nokkonen kruunaa pastakastikkeen - katso resepti
Nokkosista syntyy helppotekoinen ja herkullinen pastakastike. Jos nokkosia ei ole saatavilla, voit korvata sen pinaatilla.
Valmistusohje
7─8 dl tuoretta nokkosta
2 rkl öljyä
2─3 valkosipulinkynttä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl ruokakermaa
½ tl suolaa
mustapippuria
pinnalle:
ruohosipulia
persiljaa
fetajuustoa
1. Keitä nokkosia vähässä vedessä pari minuuttia. Valuta hyvin lävikössä käsin painellen ja leikkele vähän pienemmiksi.
2. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, auringonkukansiemenet ja nokkoset. Anna muhia hiljakseen muutama minuutti. Lisää tilkka vettä, jos seos näyttää kuivuvan. Lisää lopuksi kermaa.
3. Mausta juuri ennen ruokailua suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle yrttejä ja murustettua fetaa. Tarjoa keitetyn pastan kanssa.