Herkuttelijan marjainen kvinoa-aamupala vie kielen mennessään - katso resepti
Moni nauttii perinteisesti aamupalallaan muroja tai granolaa jogurtin kanssa. Viime aikoina tuorepuurot ovat nostaneet päätään aamupalatrendinä. Kvinoa on terveellinen kasvi, jota käytetään usein salaatin lisukkeena. Kasvi sisältää proteiinia, kuituja, rautaa ja magnesiumia. Kvinoa sopii myös hyvin aamupalatarpeisiin ja makeaankin ruokalajiin.
Kun kvinoaa yhdistää hedelmien, marjojen ja suklaan kanssa, tuloksena on makoisa aamupalaherkku, joka pitää nälkää pitkään. Kvinoaherkun valmistelu vie aikaa vähän yli puoli tuntia.
Kvinoakulho
2 dl keittämätöntä valkoista kvinoaa
2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
2 dl kookosmaitoa
ripaus merisuolaa
2 teelusikallista makeuttamatonta kaakaojauhetta
2-3 teelusikallista vaahterasiirappia tai kookossokeria
½ teelusikallista vaniljauutetta
3-4 palaa mustaa suklaata
Tarjoiluun
marjoja
viipaloitua banaania
kookossokeria
pähkinöitä
chian siemeniä tai hampun siemeniä
1. Huuhtele kvinoa kokonaan siivilässä parin minuutin ajan. Käytä lämmintä vettä.
2. Lämmitä pieni paistinpannu keskilämmölle. Kun pannu on kuuma, laita siihen huuhdeltu kvinoa ja paista 3 minuutin ajan, jotta kvinoa kuivaa ja paahtuu.
3. Lisää joukkoon mantelimaito, kookosmaito, suolaa ja sekoita. Kuumenna pannua hetken ja vähennä sitten lämpöä. Keitä kvinoaa 20-25 minuuttia. Sekoita välillä seosta.
4. Kun neste on hävinnyt ja kvinoa on kiinteää, ota se pois pannulta ja lisää kaakaojauhe, vaahterasiirappi ja vaniljaute. Sekoita.
5. Maista ja lisää mausteita oman maun mukaan. Lisää mantelimaitoa, jos pidät ohuemmasta koostumuksesta.
6. Asettele kvinoaa kulhoon ja lisää joukkoon suklaapaloja, hedelmiä, pähkinöitä, marjoja, kookossokeria ja siemeniä.
7. Vaikka annos onkin parasta tuoreeltaan, se säilyy jääkaapissa 2-3 päivää.
Lähde: Minimalist Baker.