Kuva: Shutterstock

Tullin haavissa näkyy erikoinen trendi - muista tämä, kun teet netistä tilauksia

27.06.2024 20:15 - Minttu Tikkanen

Tulli muistuttaa, mitä pitää huomioida ulkomailta tilatessa.

Tullin takavarikoimissa tuotteissa näkyy tällä hetkellä erikoinen trendi. Tullin haaviin on jäänyt viime aikoina erityisesti hiustenlähdön hoitoon tarkoitettuja tuotteita, jotka on tilattu ulkomailta.

Tulli muistuttaa tiedotteessaan, että lääkevalmisteita ei ole laillista tilata Suomeen Euroopan talousalueen ulkopuolelta. Tullin haaviin jäävät siis automaattisesti muualta maailmasta tilatut lääkkeet. Myös Euroopan sisältä lääkkeiden tilaamiseen liittyy kuitenkin tiukkoja säädöksiä. Asiakas on itse vastuussa siitä, onko tuotteen tilaaminen laillista.

– Tilaajan vastuulla on selvittää, voiko valmistetta tilata laillisesti Suomeen. Erityistä tarkkuutta kannattaa kiinnittää siihen, mistä lääke Suomeen tulee. Jos verkkokaupan varasto on Euroopan talousalueen ulkopuolella, lääkettä ei voi Suomeen tilata, vaikka verkkokauppa olisi alueella, kommentoi tulliylitarkastaja Anne Pullinen

Myös Euroopasta lääkevalmisteita voi tilata vain rajallisen määrän, korkeintaan kolmen kuukauden käyttömäärän kerrallaan. Lääkkeiden on tarkoitus olla omaan käyttöön, eikä jälleenmyyntiin. 

Mikäli kyseessä on reseptilääke, täytyy tilaajalla aina olla myös resepti tai lääkärintodistus. 

Mikäli maahantuonnin vaatimukset eivät täyty, Tulli takavarikoi lääkkeet, eikä asiakas saa tällöin tilaamaansa tuotetta eikä myöskään käyttämiään rahoja takaisin.

Lue myös: Suomeen ei saa tuoda ulkomailta mitä tahansa ja kuinka paljon vain - Tulli antaa yksinkertaisen neuvon

Lue myös: Oletko menossa autolomalle Norjaan? Rajan ylittämisen vaatimukset voivat tulla monelle yllätyksenä

Lähde: Tulli

Kilpailut

Uusimmat