Kuva: Shutterstock

Väylävirasto päätti uusien nopeusrajoitusten kohtalosta

23.08.2024 18:15 - Minttu Tikkanen

Nopeusrajoituksia haluttiin laskea 100 kilometrin tuntivauhdin sallivilla teillä.

Väylävirasto on päättänyt pitää teiden nopeusrajoitukset ennallaan. Aikaisemmin virasto halusi laskea nykyisiä nopeusrajoituksia.

Nopeusrajoitukset herättivät jo aiemmin keskustelua suuntaan ja toiseen. Väylävirasto olisi halunnut laskea nopeusrajoitusta 100 kilometrin tuntivauhdista 80 kilometrin tuntivauhtiin sellaisilla tieosuuksilla, jossa kohtaamisonnettomuuden riski on kohonnut. 

Ehdotus kävi lausuntokierroksella, eikä se kuitenkaan saanut laajaa puolustusta taakseen, joten Väylävirasto kertoo tiedotteessaan huomioineensa yleisen mielipiten, ja uudet nopeusrajoitukset jätetään siten asettamatta. Palautteissa ilmeni vahva halu kuitenkin saavuttaa parempi tieturvallisuus muilla keinoin kuin nopeusrajoituksia laskemalla.

- Valmisteluvaiheessa syntynyt tieto ja lausuntopalautteet ovat meille arvokkaita. Kiitänkin kaikkia lausunnonantajia ja keskusteluun osallistuneita. Tavoitteenamme on, että Suomen maanteille asetetut nopeusrajoitukset ovat tienkäyttäjille perusteltuja ja hyväksyttäviä, jotta niitä myös noudatetaan, kommentoi tiedotteessa toimialajohtaja Virpi Anttila.

Lue myös: Väylävirasto tahtoo alentaa liikenteen nopeusrajoituksia - toinen taho ei tätä niele

Lue myös: Jälleen yksi vilkasliikenteinen katu menee remonttiin Helsingissä

Lue myös: Hirvet tulee ohittaa takaa, entäs muut tilanteet? Liikenneturva kertaa teiden pelisääntöjä

Lähde: Väylävirasto

Kilpailut

Uusimmat