Kuva: AOP

Alle 15-vuotiaiden tekemät väkivaltarikokset kasvaneet rajusti Lounais-Suomessa: "Tilanne on vakava"

10.09.2024 18:15 - Sanni Seppä

Poliisille tulee keskimäärin kaksi ilmoitusta päivässä alle 15-vuotiaan tekemästä väkivallanteosta.

Alle 15-vuotiaiden tekemät väkivaltarikokset ovat kasvaneet rajusti Lounais-Suomessa, kertoo poliisi. Alle 15-vuotiaat ovat tehneet tänä vuonna jo 489 väkivaltarikosta, eli poliisille ilmoitetaan keskimäärin 60 tapausta joka kuukausi. Viime vuoteen nähden kasvua on tapahtunut 29 prosenttia.

Määrässä on huomioitu kaikki, myös muut kuin yleisillä paikoilla tehdyt väkivaltarikokset, muun muassa kaikki pahoinpitelyt, ryöstöt, henkirikokset ja niiden yritykset.

– Tilanne on vakava. Saamme siis päivittäin keskimäärin kaksi ilmoitusta alle 15-vuotiaan tekemästä väkivallanteosta. Meidän tulee entisestään tehostaa laaja-alaisia toimia lasten ja nuorten rikollisten tekojen ennaltaestämiseksi. Poliisilaitos parhaillaan suunnittelee tehostustoimia, kertoo poliisipäällikkö Risto Lammi Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisin mukaan väkivallantekoja tapahtuu koko Lounais-Suomen alueella, sekä isoilla että pienillä paikkakunnilla. Tapauksissa esiintyy harvoin vakiintuneita ryhmiä, eikä niihin liity varsinaisesti muuta rikollisuutta.

Sen sijaan 15–17-vuotiaiden ja 18–20-vuotiaiden tekemät väkivaltarikokset vastaavasti ovat vähentyneet viime vuodesta.

 Lue myös: Poliisin ammatti kiinnostaa - koulutukseen ennätysmäärä hakijoita

Lue myös: Poliisi huolestui nuorten toiminnasta: "Voi täyttää rikoksen tunnusmerkistön"

Lue myös: Poliisi varoittaa: verkon kauppapaikoissa runsaasti huijauksia

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat