Kuva: AOP/Ismo Pekkarinen

Yle aloittaa arabian- ja somalinkieliset uutiset tänä syksynä

12.09.2024 16:15 - Sanni Seppä

Kyseessä on vuoden mittainen kokeilu, joka alkaa syyskuussa.

Yle Uutiset aloittaa 23. syyskuuta arabian- ja somalinkieliset uutiset. Kyseessä on vuoden kestävä kokeilu.

Suomessa on tällä hetkellä 40 000 arabiaa ja 25 000 somaliaa äidinkielenään puhuvaa ihmistä. Tarkoituksena on tarjota tietoa ja auttaa vähemmistökieliä puhuvia ihmisiä integroitumaan ja ymmärtämään paremmin suomalaista yhteiskuntaa.

Arabiankielisiä uutisia toimittaa Esraa Ismaeel ja somalinkielisiä uutisia puolestaan toimittajat Wali Hashi sekä Horio Abdulkadir. Videomuotoisia uutisia julkaistaan arkipäivisin ja pääjulkaisualustoina toimivat Youtube, Instagram, Facebook, Telegram ja TikTok, joista käyttäjiä ohjataan Yle Areenaan sekä Yle.fi:hin.

”Näiden kieliryhmien edustajia on vaikea tavoittaa perinteisten kanavien kautta. He käyttävät paljon eri sosiaalisen median alustoja, joten olemme läsnä siellä missä hekin ovat. Näillä somealustoilla leviää myös paljon disinformaatiota ja muun muassa Venäjä kohdistaa niissä propagandaansa somali- ja arabinuoriin. On tärkeää, että tarjoamme mahdollisuuden tarkistetulle ja todenmukaiselle tiedolle”, Hashi, Abdulkadir ja Ismaeel kertovat Ylen tiedotteessa.

Lue myös: Saitko tällaisen viestin? Kyseessä on huijaus

Lue myös: Kaupunkipyörät voivat pian saada monen kaipaaman uudistuksen - asia käsittelyssä

Lue myös: Metrosilta Helsingissä todettiin huonokuntoiseksi - kunnostus vaikuttaisi isosti metroliikenteeseen

Kilpailut

Uusimmat