Kuva: Shutterstock

Harvinainen timanttikaulakoru huutokaupataan - viimeiksi nähty julkisesti 50 vuotta sitten

25.09.2024 16:15 - Rebekka Silvennoinen

Kuningatar Elisabet II kruunajaisissa nähty koru painaa noin 300 karaattia.

Yksi harvinaisimmista timanttikaulakoruista huutokaupataan Sotheby’sin Geneven myynnissä marraskuussa. Korun huutokaupan hinnaksi arvioidaan 1,8-2,8 miljoonaa dollaria.

Tämä myöhäisen 1700-luvun kaulakoru painaa noin 300 karaattia ja se nähdään nyt tällä viikolla julkisesti ensimmäistä kertaa viiteenkymmeneen vuoteen. 

Vaikka korun tarkkaa alkuperää ei tiedetä, teknisesti vaikuttava kaulakoru luotiin todennäköisesti juuri ennen Ranskan vallankumousta. Vuonna 1937 Marjorie Paget, Angleseyn markiisitar, käytti korua kuningas Yrjö VI kruunajaisissa, ja hänet ikuisti kruunajaispuvussaan valokuvaaja Cecil Beaton. Vuonna 1953 hänen miniänsä osallistui kuningatar Elisabet II kruunajaisiin käyttäen samaa perintökorujen kokonaisuutta.

Jotkut koruhistorioitsijat uskovat, että kaulakorun timantit voivat olla peräisin pahamaineisesta korusta, joka aiheutti skandaalin Marie Antoinetten ympärillä. Yksi Ranskan historian tunnetuin koruskandaali syntyi, kun Ranskan kuningatarta syytettiin virheellisesti korun maksamatta jättämisestä, vaikka todellisuudessa sen oli vienyt huijari, joka teeskenteli toimivansa hänen puolestaan.

Kaulakoru on nähtävillä yleisölle Lontoossa 24.-25. syyskuuta, jonka jälkeen se lähtee maailmankiertueelle pysähtyen Hongkongissa, New Yorkissa, Singaporessa, Taipeissa ja Dubaissa ennen huutokauppaa. 

Kaulakoru huutokaupataan Sotheby’sin kuninkaallisessa ja aatelisten myynnissä 11. marraskuuta Genevessä, Mandarin Oriental -hotellissa.

Lisää kuvia korusta näet klikkaamalla alla olevan julkaisun nuolinäppäintä oikealle. 

Jos kuva ei näy, katso se täältä

Lue myös: Sauli Niinistö muistelee kuningatar Elisabetia somessa - nostaa esiin esimerkillisen luonteenpiirteen

Lue myös: Kuningatar Elisabetilla oli mittava korukokoelma - ainakin yksi koruista on siirtynyt jo eteenpäin

Lue myös: Kuningatar Elisabetin patsas paljastettiin - ristiriitainen vastaanotto

Lähde: The Guardian

Kilpailut

Uusimmat