Kuva: Shutterstock

Asuinalueella liikkuvasta karhusta annettiin karkotuspäätös - eläimen liikkeitä seurataan

11.10.2024 14:15 - Minttu Tikkanen

Karhusta on tehty näköhavaintoja, mutta ne ovat rajallisia.

Loviisassa asuinalueilla liikkunut karhu on saanut Suomen riistakeskukselta karkotuspäätöksen. Poliisi ja riistakeskus seuraavat tilannetta ja tarkkailevat eläimen liikkeitä. 

Eläin on vältellyt ihmistä, mutta uskaltautunut silti lähelle asutusta ja esimerkiksi kaatanut useita roskapönttöjä todennäköisesti ruuan toivossa. Näköhavaintoja eläimestä on kuitenkin edelleen niukasti, ja poliisi pyytääkin alueen asukkaita lähettämään kaikki mahdolliset vihjeet esimerkiksi oman alueen petoyhdyshenkilölle. Jos suurpeto lähestyy ihmistä, on syytä soittaa suoraan yleiseen hätänumeroon 112. 

On tiedossa kuitenkin myös tapauksia, joissa karhu on ilmojen viilettyä hakeutunut talviunille, eikä ole unilta lopulta herättyään enää palannut aikaisemman käytöksensä pariin.

-  Lisäksi on hyvä muistaa, että karhut hakeutuvat säiden viilentyessä talviunille ja on olemassa tapauksia, joissa karhu ei ole enää talviunien jälkeen palannut aiempaan käyttäytymiseen, ylikomisario Jussi Huhtela Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta muistuttaa. 

Myös Utsjoelta on tänään löytynyt karhu, joka on ammuttu kuoliaaksi. Lisää aiheesta voit lukea alta.

Lue myös: Utsjoelta löytyi ammuttu karhu - poliisi pyytää vihjeitä

Lue myös: Useilla koirilla Suomessa tavattu bakteeritartuntaa, jonka saaminen on aikaisemmin ollut harvinaista

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat