Kuva: Fotolia

Oletko jo kokeillut mokkapalojen kinuskista versiota? Testaa resepti ja ihastu

01.04.2017 14:15 - Karoliina Kotala

Mokkapalat ovat yksi jälkiruokaklassikoista, eikä suotta. Supermaukas herkku on silti helppo tuunata vieläkin suussa sulavammaksi.

Mokkapalat ovat monessa perheessä tuttu herkku, mutta harva on tullut kokeilleeksi leipomuksen kinuskista versiota. Kinuskikuorrutteiset mokkapalat ovat hauskaa vaihtelua ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen herkku.

Kinuskipalat

Pohja:

3 kananmunaa

3,5 dl sokeria

220 g voita

5,5 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1 rkl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

2 dl valmista kahvia

Kuorrutus:

300 g mascarponejuustoa

250 g kaupan kinuskikastiketta

1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Vaahdota sillä aikaa munat ja sokeri.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne jäähtyneen kahvin sekä voisulan kanssa vuorotellen taikinaan.

3. Levitä uuninpellille leivinpaperi ja kaada pellille.

4Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä rauhassa.

5. Vaahdota sillä aikaa kuorrutteen ainekset keskenään sähkövatkaimella hetken aikaa, kunnes kuorrute on kuohkeaa.

6. Levitä kuorrute tasaisesti pohjan päälle. Leikkaa paloiksi veitsellä ja tarjoile.

Lue myös: Kevään suussa sulavin resepti on jokaisen suklaanystävän takuuhitti – kokeile keksimutakakkua

Kilpailut

Uusimmat