Tiesitkö? 10 ruokaa, jotka pitäisi säilyttää jääkaapissa
Säilytätkö banaanit huoneenlämmössä vai jääkaapissa? Tästä on useampaa koulukuntaa, ja monien muidenkin ruokien ja ruoka-aineiden säilytyksestä on monia mielipiteitä. Insider-sivusto on listannut 10 ruokaa, joita tulisi säilyttää jääkaapissa, vaikka tätä ei ihan heti ehkä uskoisikaan.
Soijakastike
Kastikepurkin avaamisen jälkeen purkki kannattaa säilöä jääkaapissa, jotta kastikkeen maku pysyy mahdollisimman hyvänä pitkään.
Kuivatut hedelmät
Tuoreet hedelmät on usein tapana heittää jääkaappiin, jotta ne eivät kypsy liian nopeasti. Sama kannattaa tehdä kuivatuille hedelmille. Jääkaapissa ne saattavat säilyä jopa puolen vuoden ajan.
Kypsyneet banaanit
Kun banaani on kypsä, se kannattaa laittaa jääkaappiin. Banaanin kuori saattaa tummua jääkaapin kylmyydessä, mutta itse hedelmä pysyy silti hyvänä.
Luonnonmukainen maapähkinävoi
Normaalia maapähkinävoita voi säilyttää huoneenlämmössä, mutta luonnonmukainen herkku tulisi säilöä jääkaapissa.
Maissintähkä
Tuore maissi menettää makeutensa nopeasti, jos sen jättää huoneenlämpöön. Jääkaapissa maissi pysyy hyvänä päivän tai pari pidempään.
Suklaakastike
Jos suklaakastiketta pitää jääkaapissa, se saattaa säilyä jopa puoli vuotta ”parasta ennen” -päiväyksen yli.
Vaahterasiirappi
Avatun vaahterasiirappipurkin paikka on jääkaapissa.
Pähkinät
Pähkinöiden öljyt voivat härskiintyä, jos pähkinöitä pitää huoneenlämmössä liian kauan. Pähkinät kannattaa säilöä pussissa jääkaapissa.
Tortillalätyt
Tortillalättyjen homehtumista voi estää säilyttämällä ne jääkaapissa.
Täysjyvävehnäjauho
Tavallista jauhoa ei tarvitse säilyttää jääkaapissa, mutta täysjyvävehnäjauho puolestaan kannattaa siellä säilyttää. Avatussa pakkauksessa oleva täysjyvävehnäjauho voi säilyä kaksi kertaa kauemmin, jos sitä säilyttää jääkaapissa.
Lue myös: Ruokia, joita ei kannata säilyttää jääkaapissa - mutta todennäköisesti säilytät silti
Lähde: Insider