Grillijuhlat tulossa? Valmista italiansalaatti kesäpöytään helpolla reseptillä
Valmistusohje
100 g keittokinkkua
2 kuorineen keitettyä porkkanaa
2 kuorineen keitettyä perunaa
1 hapahko omena
pala tuoretta kurkkua
1 maustekurkku
2 dl pakasteherneitä
(keitettyjä sarvimakaroneja)
kastike:
1 dl kuohu- tai vispikermaa
1 1/2 dl majoneesia
1/2 tl suolaa
1 rkl viinietikkaa ripaus valkopippuria
1. Leikkaa kinkku, kuoritut porkkanat, perunat ja omena sekä kurkut tulitikun ohuiksi suikaleiksi. Lisää joukkoon kylmät herneet.
2. Sekoita vaahdoksi vatkatun kerman joukkoon kastikkeen muut aineet. Sekoita kastike varovasti salaattiainesten joukkoon. Salaattiin voi lisätä esimerkiksi keitettyjä sarvimakaroneja ja parsaa.
3. Anna salaatin maustua ja vetäytyä muutama tunti. Pane salaatti tarjoiluastiaan kauniiksi keoksi. Koristele tomaattilohkoilla ja persiljalla. Salaatti säilyy kylmässä useita päiviä.