Uunissa paahdetut hunajajuurekset kruunaavat päivällispöydän - katso helppo resepti
Valmistusohje
yhteensä noin 1 kg kuutioituja juureksia:
porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, juuriselleriä, punajuurta
2 sipulia
2 rkl öljyä
2 rkl hunajaa
2 rkl vettä
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl yrttisuolaa
1. Kuori juurekset. Paloittele ne aikuisen peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi.
2. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi.
3. Sekoita öljy, hunaja ja vesi kulhossa. Pyöräytä kasvikset seoksessa.
4. Peitä reunallinen uunipannu leivinpaperilla ja levitä juures- ja sipulipalat sen päälle.
5. Paista juureksia 200°C:sen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia. Sekoita välillä.
6. Ripottele kypsien juureksien päälle yrttisuolaa.