Syksyinen klassikko vie kielen mennessään - katso maukkaan liha-juurespadan resepti
Valmistusohje
700 g karjalanpaistilihaa (sian- ja naudanlihaa)
2–3 sipulia
pala (noin 250 g) naurista
pala (noin 250 g) lanttua
4–5 porkkanaa
500 g perunaa (kiinteä lajike) lohkoina
300 g (pakaste) ruusukaalia
2-3 rkl öljyä
2 tl currya
10 kokonaista mustapippuria
3 tl suolaa
2 dl vettä
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
1 ruukku korianteria
1. Leikkaa lihat ronskin kokoisiksi paloiksi tai käytä valmiiksi pilkottuja karjalanpaistilihoja.
2. Kuori ja paloittele sipulit.
3. Kuori ja lohko nauris- ja lanttupalat, porkkanat ja perunat. Jos naurista ei ole saatavilla, käytä lanttua vähän enemmän.
4. Kuumenna öljy padassa.
5. Lisää ensin puolet lihoista. Kun ne ovat ruskistuneet, lisää loput lihat ja ruskista.
6. Mausta ripauksella suolaa.
7. Lisää sipuli ja curry. Pyörittele hetki ja lisää loput kasvikset.
8. Kääntele hetki ja lisää pippurit, suola, vesi ja kookosmaito. (Kookosmaito herottuu haudutettaessa hiukan, mutta kookos antaa mukavaa makua pataan.)
9. Siirrä pata liedeltä uuniin 200°C:seen ja paista kannen alla noin 30 minuuttia.
10. Säädä uunin lämpötila 150°C:seen ja hauduta pataa vielä 2–3 tuntia eli kunnes lihat ovat kypsiä ja mureita. Padan voi hauduttaa uunin sijasta myös liedellä.
11. Hienonna tuoretta korianteria valmiin ruuan päälle.
12. Tarjoa hyvän leivän kera.