Hyödynnä leivonnassa kauden suosikkimarjaa! Katso puolukkapiirakan resepti
Valmistusohje
Täyte
5 dl puolukoita
1 dl hillo-marmeladisokeria
Taikina
2 1/2 dl piimää
½ dl öljyä
1 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
3 tl piparkakkumaustetta
Pinnalle
1 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
½ dl juoksevaa margariinia
1. Kiehauta marjat ja hillo-marmeladisokeri.
2. Sekoita piimä, öljy ja sokeri.
3. Sekoita mauste ja sooda jauhoon.
4. Lisää jauho piimäseokseen, sekoita.
5. Kaada taikina pyöreään, suurehkoon piirakkavuokaan. Kaada puolukkaseos pinnalle.
6. Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, sokeri ja rasva murumaiseksi seokseksi ja ripottele paistoksen pinnalle.
7. Paista uunissa 200°C:ssa noin 25–30 minuuttia.