Perinteinen omenapiirakka saa lisämakua hasselpähkinästä - kokeile reseptiä
Valmistusohje
noin 300 g omenia (tai raparperia)
Taikina:
150 g margariinia
2 dl sokeria
1 kananmuna
1 prk (200g) kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
Pähkinämuruseos:
1 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 tl jauhettua inkivääriä
100 g margariinia
75 g hasselpähkinöitä
1. Kuutioi omenat, joista on poistettu siemenkota.
2. (Huuhtele ja kuori raparperit. Tuoreita ja ohutvartisia raparpereja ei tarvitse kuoria. Leikkaa raparperit noin sentin paloiksi.)
3. Vaahdota rasva ja sokeri.
4. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää kermaviili.
5. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita taikina varovasti sekaisin.
6. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan, jonka halkaisija on noin 30 cm, tai tee useampi pienempi piiras. Ripottele pinnalle raparperit tai omenat.
7. Paista piirasta 200°C:ssa uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia.
8. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, inkivääri ja rasva nopeasti sekaisin. Rouhi hasselpähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi ja lisää muruseokseen. Sekoita hieman.
9. Levitä muruseos piiraan päälle nokareina ja jatka paistamista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.Tarjoa esimerkiksi vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.