4 ruoka-ainetta, joita usein säilytetään keittiön kaapeissa liian pitkään – oletko sortunut?
Olemme aiemmin uutisoineet yllättävistä ruoka-aineista, jotka tulisi sittenkin säilöä mieluummin jääkaapissa. Pääset lukemaan artikkelin tästä.
Nyt Insider-sivusto on koonnut yhteen ne raaka-aineet, joita ei pitäisi jättää pyörimään liian pitkäksi aikaa keittiöön. Onko sinulla taipumus säilöä listalta löytyviä asioita liian pitkään keittiön kaapeissasi?
Karsi nämä:
1. Vanhat mausteet ja yrtit, jotka ovat kuivuneet sekä menettäneet parhaimman makunsa.
2. Useita kuukausia vanhat, avattuna säilytetyt öljyt. Tunnet mausta ja hajusta, onko tuote jo mahdollisesti härskiintynyt.
3. Myös vanhentunut ruokasooda tulisi muistaa heittää ajoissa pois. Insiderin artikkelissa todetaan, että vanhentunut tuote ei myöskään toimi ruuanlaitossa enää samalla tavalla kuin vasta avattuna.
4. Avatut maustekastikkeet ja muut kastikepurkit. Esimerkiksi avattu pastakastike säilyy noin viikon verran avattuna jääkaapissa, mutta tämän jälkeen tuotteesta olisi jo hyvä hankkiutua eroon, jotta vältyt ylimääräisiltä vatsanväänteiltä.
Kokeile myös:
Voit raikastaa jääkaapin hajuja ruokasoodan avulla. Pidä ruokasoodaa pienessä, avonaisessa astiassa, jolloin se imee tehokkaasti hajuja itseensä. Vaihda rasian sisältö uuteen noin puolen vuoden välein.
Lue myös: Helpot niksit nopeuttavat kodin siivoamista – katso lista ja ota vinkit osaksi omaa arkeasi
Lue myös: Selätä kodin tavarapaljous – ota avuksi 8 helppoa kysymystä
Lue myös: 3 tärkeintä seikkaa kodin sisustuksessa - katso sisustussuunnitelijan täsmävinkit
Lähde: Insider