Kuva: Shutterstock

Herkullinen paprikadippi syntyy pienellä vaivalla - kokeile ja ihastu

15.09.2019 14:15 - Karoliina Kotala

Valkosipulinen paprikadippi on mitä mainioin lisuke vaikkapa leivän kaveriksi.

Punapaprikadippi on maistuva lisä leivän päälle tai kasvisten kanssa dipattavaksi. Herkullinen dippi valmistuu aidoista raaka-aineista ja siinä onkin sen salaisuus; tuoreet maut. Tämän dipin jälkeen paluuta pussikastikkeisiin ei enää ole.

Paprikadippi

2 punaista paprikaa

2 valkosipulinkynttä

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl sitruunamehua

1 dl korppujauhoja

suolaa ja pippuria

1. Halkaise pestyt paprikat ja laita ne valkosipulinkynsien kanssa kattilaan.

2. Lisää vesi ja anna kiehahtaa. Anna vielä keitoksen hautua miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmeitä.

3. Valuta vesi pois ja anna jäähtyä.

4. Pilko paprikat pieniksi ja soseuta ne ja valkosipulit tehosekoittimessa öljyn ja sitruunamehun kanssa.

5. Lisää joukkoon korppujauho ja soseuta vielä tasaiseksi. 

6. Mausta dippi suolalla ja pippurilla, nauti jääkaappikylmänä.

Lue myös: Superherkullinen kesäkeitto vie kielen mennessään - ihastu

Kilpailut

Uusimmat