Herkullinen vegeruoka syntyy 20 minuutissa - sopii arkeen ja illanviettoon
Lihaton lokakuu sai alkunsa vuonna 2013, kun Riku Rantala haastettiin Docventures-ohjelmassa kuukaudeksi lihattomaan ruokavalioon. Tämä on innostanut myös monia. Sen jälkeen ilmiö on jäänyt elämään.
Helppoja arkiruokaideoita ei koskaan voi olla liikaa. Chocochili-ruokablogin pitäjä Elina Innanen julkaisi juuri viidennen ruokakirjansa. Chocochilin arkiruokaa -kirjassa on kymmeniä reseptejä, jotka vievät maksimissaan puoli tuntia. Iloksemme kaikki ovat vegaanisia.
Esimerkiksi mustapapuquesadillat syntyvät lähikaupan aineksista 20 minuutissa.
Mustapapuquesadillat
2 tlk (230 g) mustapapuja
2 isoa avokadoa
1 iso sipuli
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl fajitas- tai tacomausteseosta
1 prk (230 g) salsakastiketta
150 g vegaanista juustoraastetta
8 keskikokoista vehnä-maissitortillaa
Tarjoiluun
tuoretta korianteria
(kaurafraichea)
Huuhtele ja valuta pavut. Soseuta avokadot haarukalla. Silppua sipuli. Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen rypsiöljy ja sipulisilppu. Kuullota hetki ja lisää pannulle sitten pavut ja fajitasmausteseos. Sekoita salsakastike papujen joukkoon.
Kuumenna toinen pannu. Levitä avokadososetta tortillaletun päälle, lisää juustoraastetta ja papuseosta. Nosta toinen tortilla päälle ja paista kuumalla, kuivalla paistinpannulla noin minuutti kummaltakin puolelta. Kääntäminen käy helpoten lautasen avulla. Jatka, kunnes kaikki tortillaletut on käytetty.
Tarjoa quesadillat korianterin ja halutessasi kaurafraichen kanssa.
Lue myös: Uunifetapasta-Jenni keksi uuden hittiruuan - kaikki syntyy vain yhdessä astiassa, katso!