Herkullisen kukkakaalikeiton salaisuus on runsas valkosipuli
Keitot ovat monella syksyisin ja talvisin suosikkiruokaa. Kukkakaalista syntyy herkullisen pehmeä keitto, joka saa lisäpotkua valkosipulista. Kuohkea ja kermainen maku taas syntyy tuorejuustosta ja kermasta. Kukkakaalisosekeitto syntyy myös melko vaivattomasti ja nopeasti. Alla maistuva ohje:
Valkosipulinen kukkakaalisosekeitto
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä tai neljä teelusikallista valmista valkosipulimurskaa
1 kg kukkakaalia
2 kasvisliemikuutiota
6 dl vettä
1 tl timjamia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
1. Kuori valkosipulit ja hienonna ne pieneksi. Kuullota niitä öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmenneet.
2. Pese ja pilko sillä välin kukkakaali ja lisää ne kattilaan veden, liemikuutioiden ja mausteiden kanssa.
3. Anna keitoksen kiehua rauhassa, kunnes kukkakaalit ovat kypsiä.
4. Lisää joukkoon tuorejuusto ja kerma ja soseuta keitto hienoksi.
5. Nauti!
Lue myös: Kruunaa jälkiruoka kinuskikastikkeella - näin valmistat sen nopeasti mikrossa