Oletko nirso ruokailija? Helpolla niksillä muokkaat makuaistiasi
Monipuolinen ravinto on tunnetusti hyväksi terveydelle ja jo pienet lapset kannattaakin tutustuttaa uusiin makuihin. Mutta jos vanhempi itse on nirso uusille mauille, jäävät monet maut kokematta lapsiltakin, sillä niitä tulee harvemmin ostettua kotiin.
Nirsonkin ruokailijan on kuitenkin mahdollista oppia pitämään uusista mauista, ainakin tutkijoiden mukaan. Newyorkilaisessa yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa nimittäin selvisi, että toistuva altistuminen kitkerän makuiselle ruoalle, kuten vaikkapa parsakaalille, muuttaa syljen proteiineja ja sitä myöten vaikuttaa makuastiin. Toisin sanoen, kunhan kitkeriä makuja maistelee toistuvasti, sitä paremmalta ne alkavat maistua.
Kerralla ei kannata kuitenkaan haalia koko jääkaappia täyteen uusia makuja. Erään toisen tutkimuksen mukaan nimittäin vain 44 prosenttia jääkaapissamme olevista kasviksista tulee käytetyksi.
Lähde: Women’s Health Magazine
Lue myös: Sitkeä syysflunssa? Asiantuntijat vinkkaavat parhaimmat ruoka-aineet, jotka lisätä lautaselle