Pääsiäispöydän mehevä herkku syntyy helposti – nappaa porkkanakakkudonitsien resepti talteen
Jos kaipaat makeaa pääsiäispöytään tai viikonlopun herkuiksi, kannattaa kokeilla tätä reseptiä. Donitsipellillä loihdit vaivattomasti mehevät herkut, hittikakun reseptiä mukaillen.
Ohje (12 kpl)
50 g voita
2 dl maitoa
kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 dl sokeria
2 keskikokoista porkkanaa raastettuna
Kuorrutus
nokare voita
½ purkkia (noin 100 g) tuorejuustoa
½ dl tomusokeria
loraus sitruunamehua
nonparelleja
Sulata voi. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Raasta porkkanat raasteeksi. Sekoita raaste, maito, kananmuna vatkaimella ja lisää voisula. Yhdistä kuivat aineet joukkoon. Voitele donitsipelti. Pursota tai lusikoi taikina. Paista 180 asteessa noin 13-15 minuuttia.
Sekoita kuorrutuksen aineet sähkövatkaimella. Dippaa jäähtyneet donitsit kuorrutteeseen. Koristele nonparelleilla.
Lue myös: Uudet muumimukit on julkistettu - kesäisten astioiden taustalla myös painava syy
Lue myös: Suomalaissyntyinen Nora perusti sisustusbrändin, jota someväki himoitsee - näkyvätkö Suomi-juuret?