Haluaisitko pilkkoa sipulin ilman kyyneleitä? Ota haltuun kaksi kikkaa, joiden avulla onnistut
Sipuli tunnetusti itkettää ja laittaa kotikokin nenän vuotamaan. Kun sipulin rakenne rikkoontuu, käynnistyy kemiallinen reaktio ja kyyneleitä muodostavia rikkiyhdisteitä vapautuu. Omia kyyneleitään on kuitenkin mahdollista säästää, jos osaa kiinnittää muutamaan yksinkertaiseen seikkaan huomiota. Maa- ja kotitalousnaiset ovat jakaneet vinkkinsä onnistuneeseen sipulin käsittelyyn, jotta sinäkin voit leikata sipulin ilman itkua.
1. Kiinnitä huomiota veitseesi
Tartu terävimpään keittiöveitseesi ja pilko sipulit sillä. Terävä veitsi rikkoo sipulin solukkoa vähiten ja näin ollen isoimmilta kyyneleiltäkin pystytään välttymään. Älä myöskään hakkaa sipulia mössöksi tai silppua sitä leikkurin avulla, koska tällöin nenän niiskutuksen lisäksi myös maku saattaa kärsiä.
2. Lämpötilalla on merkitystä
Maa- ja kotitalousnaisten mukaan viilennetty sipuli itkettää vähemmän kuin huoneenlämpöinen. Kokeile siis heittää sipuli hetkeksi jääkaappiin, pakkaseen, tai vaihtoehtoisesti upota se hetkeksi kylmään veteen viilenemään ennen pilkkomista.
Lue myös: Kauppojen laskiaispullat testissä, yksi nousi ylitse muiden: "Hävyttömän hyvää"
Lue myös: IL: Asiantuntija kertoo 5 keinoa, joilla sisustus paranee välittömästi
Lue myös: Kätevä ruuanlaittovinkki säästää rutkasti sähköä - oletko jo kokeillut?
Lähde: Epressi / Maa- ja kotitalousnaiset