Älä heitä sipulin kuoria roskiin! Nerokkaan ohjeen avulla teet niistä maukkaan mausteseoksen
Hävikkiruoasta puhutaan nykypäivänä paljon ja moni tekeekin arjessaan valintoja sen ehkäisemiseksi. On kuitenkin varmasti myös paljon sellaisia tapoja, joita emme tule edes ajatelleeksi. Yhden niistä esittelee TikTokissa urbaanina puutarhurina tunnettu Alessandro.
Alessandron mukaan sipulien kuoria ei kannata heittää roskiin, sillä niistä saa helposti loihdittua itselleen sipulimausteseoksen.
Kun siis kuorit esimerkiksi kelta- tai valkosipulin, nappaa kuoret talteen. Kaada astiaan vettä ja upota kuoret veteen ja huuhtele hyvin. Kaada vesi pois ja kuivaa kuoret. Tämän jälkeen kuoret laitetaan uuniin 160 asteeseen noin viideksi minuutiksi. Kuoria kannattaa pitää silmällä, jotta ne eivät pääse palamaan. Niiden tulee kuitenkin olla kivan rapsakoita.
Tämän jälkeen kuoret kaadetaan tehosekoittimeen ja niistä tehdään hienoa jauhoa.Mukaan laitetaan suolaa, pippuria, paprikajauhetta sekä chiliä. Tämän jälkeen mausteseos kaadetaan maustepurkkiin. Mauste toimii Alessandron mukaan täydellisesti esimerkiksi ranskalaisten mausteena.
Ohjevideon pääset katsomaan alta. Jos video ei näy, löydät sen myös täältä.
Lue myös: Pakastamalla oikein voi helposti välttää ruokahävikkiä - 7 fiksua vinkkiä
Lue myös: Nyt on juuri oikea hetki tehdä yksi kotityö, joka hankaloituu kevään myötä huomattavasti
Lähde: Metro.Co.Uk