Kuva: Shutterstock

Oletko kuullut 5-4-3-2-1-metodista? Tekee pakkaamisesta helpompaa

06.10.2024 12:15 - Reija Saarinen

Pakkausmetodin avulla pakkaat matkalle mukaan tarpeiston, jolla luot lukuisia erilaisia asuvariaatioita.

Viime vuosina niin sanottu kapselivaatekaappi on ollut suuressa suosiossa. Kyseisessä metodissa vaatekaapin sisältö koostetaan siis erilaisista ajattomista vaatekappaleista, jotka sopivat kaikki myös yhteen.

Hieman samanlaiseen ajatusmaailmaan pohjaa pakkausmetodi 5-4-3-2-1, jonka esitteli vuosia sitten bloggaaja Geneva Vanderzeil. Viime aikoina pakkaustapa on ottanut jälleen tuulta alleen ja siitä intoillaan muun muassa TikTokissa.

Käytännössä metodi toimii siis siten, että pakatessa luodaan kokonaisuus, joka koostuu viidestä yläosasta, neljästä alaosasta, kolmesta kenkäparista, kahdesta mekosta sekä asustesetistä, kuten koruista ja laukuista.

Tärkeää metodissa on se, että vaatekappaleet valitaan niin, että ne sopivat kaikki yhteen. On esimerkiksi hyvä valita yksivärisiä vaatteita räikeiden kuosien sijaan. Näin esimerkiksi viidellä yläosalla, neljällä alaosalla ja kolmella kenkäparilla saa luotua jopa 60 erilaista lookia.

Tämä menetelmä kannattaa ottaa haltuun etenkin silloin, kun lomamatka on pidempi. Halutessaan tuotteet voi pakata vielä erikseen esimerkiksi pakkauspusseihin, joiden ansioista vaatekappaleiden pakkaaminen on entistäkin helpompaa ja vaatteet saa myös siististi pienempään tilaan.

Lue myös: Suomalaisten matkailu kääntyi nousuun - katso, mitkä olivat suosituimmat ulkomaankohteet

Lue myös: Suositut matkailusaaret määräävät nyt pääsymaksun turisteille

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat