Aloita aamusi terveellisillä bataattipannukakuilla - katso pettämätön ohje
21-vuotiaan Ainon Feel Good Kitchen -blogissa kerrotaan maistuva ruokaohje, jolla voi tehdä pannareita sekä suolaisella että makealla täytteellä.
- Kasassapysyminen on samaa luokkaa banaanipannukakkujen kanssa – pannun lämpötilan hienosäätöä ja vakaata kääntämiskättä siis tarvitaan. Lopputulos on hurjan herkullinen ja hieman tuhdimpi kuin banaaniversiossa, neuvoo blogisti Aino kirjoituksessaan.
- Bataatti ei varsinaisesti maistu läpi mutta tuo kivan, lempeän vivahteen yhdessä kaneliripauksen ja muskottipähkinän kanssa. Kardemumma sopisi varmasti myös sekaan!
Bataattipannukakut n. 8-10 kpl (paleo, G, L)
2 kananmunaa
4 rkl bataattisosetta (tee itse tai käytä valmista!)
1 rkl manteli- tai kookosjauhoa
ripaus kanelia & muskottipähkinää
0,5 tl leivinjauhetta
kookosöljyä paistamiseen
Sekoita lettutaikinan ainekset kulhossa huolellisesti sekaisin ja anna vetäytyä hetki. Kuumenna reilu loraus kookosöljyä pannulla. Nostele ruokalusikalla pieniä lettuja keskikuumalle pannulle ja paista kärsivällisesti.
Kokeile pannukakkujen valmiusaste - kun ne irtoavat nätisti pannusta, on aika kääntää. Toista puolta kannattaa paistaa vain lyhyesti. Koristele ja nauti välittömästi.
Lähde: Feel Good Kitchen -blogi.