Syksyinen herkku syntyy helposti kotona - kokeile omenaranskalaisia!
Omena on syysherkku, joka sopii välipalaksi, mutta myös iltaherkuksi. Siitä kun voi valmistaa helposti muun muassa maukkaita omenaranskalaisia.
Tarvitset ranskalaisiin:
2 suurta omenaa, kuorittuna ja pilkottuna
5 ruokalusikallista pehmeää voita
1 desilitra sokeria (voit korvata sokerin parilla lusikallisella hunajaa, jos haluat herkusta terveellisemmän)
2 ruokalusikallista kanelia
Dipin ainekset:
2 ruokalusikallista pehmeää tuorejuustoa
2 ruokalusikallista vaahterasiirappia
1 desi kermaviiliä
Hiukan kanelia
Toimi näin:
Esilämmitä uuni 220 asteeseen.
Aseta suikaloidut omenaviipaleet leivinpaperin päälle ja voitele ne voilla.
Sekoita keskenään sokeri ja kaneli ja ripottele seos omenaviipaleiden päälle.
Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes omenat ovat saaneet kauniin ruskean pinnan.
Dipin valmistus:
Sekoita vaahterasiirappi tuorejuustoon ja varmista, että seoksesta tulee tasaista. Heitä tämän jälkeen mukaan vielä kermviili ja sekoita uudelleen. Tämän jälkeen ripottele pinnalle hieman kanelia ja tarjoa omanranskalaisten kanssa.
Lähde: Tip Hero