Suomi nappasi kokkimestaruuden – voitto tuli villisialla ja sokerisuolatulla nieriällä
G. W. Sundmansin kokki Ismo Sipeläinen on valittu Pohjoismaiden parhaaksi nuoreksi kokiksi.
Voittaja Ismo Sipeläinen on 22-vuotias ja valmistunut ravintolakoulu Perhosta. Reilun kahden vuoden ajan hän on työskennellyt maineikkaassa ravintola G. W. Sundmansissa.
Tämänvuotisessa kilpailussa alkuruoan pakollisina raaka-aineina annettiin nieriä ja sinisimpukka. Sipeläinen valmisti paahdettua sokerisuolattua nieriää, savustettua sinisimpukka-nieriätartaria ja simpukkalientä.
Pääruokaan annettuna raaka-aineena tuli villisian luuton lapa. Sipeläinen valmisti pitkään haudutettua rosmariinilla maustettua villisian lapaa, karamellisoitua purjosipulia ja omenaa.
Jälkiruokatehtävässä puolestaan olivat pakollisina aineina vadelma ja suklaa, joista syntyi vadelmamoussea, -sorbettia sekä mintulla maustettua suklaanamelakaa.
Ensimmäistä kertaa pohjoismaisten nuorten kokkikilpailun voitto tuli Suomeen.
Kilpailut
Uusimmat
Perjantai oli kiireinen vihkipäivä - syy löytyy päivämäärästä
Lämpöä odottaville kylmää kyytiä - tältä näyttää Forecan mukaan toukokuun sää
Näistä Euroopan maista Suomeen tullaan harvimmin yöpymään
Serpentiini ei kuulu paperinkeräykseen, vaikka niin voisi luulla - tiedätkö, miten se tulisi kierrättää?
Tunnistatko kesäkukat? Tee testi ja selvitä, oletko todellinen viherpeukalo!
Näytä lisää