Suomi nappasi kokkimestaruuden – voitto tuli villisialla ja sokerisuolatulla nieriällä
Voittaja Ismo Sipeläinen on 22-vuotias ja valmistunut ravintolakoulu Perhosta. Reilun kahden vuoden ajan hän on työskennellyt maineikkaassa ravintola G. W. Sundmansissa.
Tämänvuotisessa kilpailussa alkuruoan pakollisina raaka-aineina annettiin nieriä ja sinisimpukka. Sipeläinen valmisti paahdettua sokerisuolattua nieriää, savustettua sinisimpukka-nieriätartaria ja simpukkalientä.
Pääruokaan annettuna raaka-aineena tuli villisian luuton lapa. Sipeläinen valmisti pitkään haudutettua rosmariinilla maustettua villisian lapaa, karamellisoitua purjosipulia ja omenaa.
Jälkiruokatehtävässä puolestaan olivat pakollisina aineina vadelma ja suklaa, joista syntyi vadelmamoussea, -sorbettia sekä mintulla maustettua suklaanamelakaa.
Ensimmäistä kertaa pohjoismaisten nuorten kokkikilpailun voitto tuli Suomeen.
Kilpailut
Uusimmat
Ensimmäiset ison uudistuksen kokeneet verokortit saapuvat huomenna: 'Uskomme, että parannus on mieluinen'
Tukesilta vakava varoitus kuplahallien lumikuormariskistä - jo kaksi romahdusta pienen ajan sisällä
Helsingissä katujen talvikunnossapito mullistuu tänä talvena
Turvaistuinseuranta osoitti vakaviakin puutteita, kertoo Liikenneturva
Jopa Etelä-Euroopassa voi pakkastaa - nyt riehuva myrsky tuo lunta ja räntää Suomen lisäksi muuallekin
Näytä lisää