Suomi nappasi kokkimestaruuden – voitto tuli villisialla ja sokerisuolatulla nieriällä
G. W. Sundmansin kokki Ismo Sipeläinen on valittu Pohjoismaiden parhaaksi nuoreksi kokiksi.
Voittaja Ismo Sipeläinen on 22-vuotias ja valmistunut ravintolakoulu Perhosta. Reilun kahden vuoden ajan hän on työskennellyt maineikkaassa ravintola G. W. Sundmansissa.
Tämänvuotisessa kilpailussa alkuruoan pakollisina raaka-aineina annettiin nieriä ja sinisimpukka. Sipeläinen valmisti paahdettua sokerisuolattua nieriää, savustettua sinisimpukka-nieriätartaria ja simpukkalientä.
Pääruokaan annettuna raaka-aineena tuli villisian luuton lapa. Sipeläinen valmisti pitkään haudutettua rosmariinilla maustettua villisian lapaa, karamellisoitua purjosipulia ja omenaa.
Jälkiruokatehtävässä puolestaan olivat pakollisina aineina vadelma ja suklaa, joista syntyi vadelmamoussea, -sorbettia sekä mintulla maustettua suklaanamelakaa.
Ensimmäistä kertaa pohjoismaisten nuorten kokkikilpailun voitto tuli Suomeen.
Kilpailut
Uusimmat
Dome Karukoski raivasi tiensä Hollywoodiin, mutta palasi kotimaisen elokuvan pariin - kertoo nyt, miksi
Testasimme 8 hajuvettä ja löysimme suosikit: ”Täydellinen kesään”
Ähtärin pandatalo saa uudet asukkaat
Miten vieraan olisi hyvä pukeutua rippijuhliin? Tapakouluttaja kertoo
Saimaannorpan kuutteja syntyi ennätysmäärä - pesälaskennoissa tehtiin myös yksi ikävä havainto
Näytä lisää