Eikö vatsasi siedä viljoja? Näin teet superterveellisen mustikkapiirakan banaanipohjalla!
Maistuvan viljattoman mustikkapiirakan saat aikaan yksinkertaisilla aineksilla. Tarvitset noin 5 banaania ja 5 kananmunaa, vaniljajauhetta, hunajaa, mustikoita ja esimerkiksi maitorahkaa.
1. Soseuta banaanit ja kananmunat tehosekoittimessa keskenään.
2. Lisää joukkoon mausteeksi vaniljajauhetta (löytyy luomuna esimerkiksi Ruohonjuuresta) ja hunajaa, jos kaipaat makeutta pohjaan. Laita kokonaisuus kakkuvuokaan.
3. Lämmitä uuni 250 asteeseen ja laita vuoka sinne 7 minuutiksi, jotta pohja ehtii jähmettyä sopivasti.
4. Ota puolivalmis pohja nyt pois uunista ja laita siihen päälle maitorahkaa ja runsaasti mustikoita. Jos haluat lisämakeutusta, voit tehdä esimerkiksi etukäteen maitorahkasta, vaniljasta ja hunajasta makean seoksen, jonka voi levittää kakun päälle mustikoiden kanssa.
5. Paista noin 15-25 minuuttia uunissa. Piiras on kypsää, kun työnnät siihen haarukan, eikä siihen jää taikinaa kiinni.
6. Tarjoa herkkupiiras esimerkiksi jäätelön kanssa! Mikäli haluat astetta terveellisempää ja maidotonta banaanijäätelöä, katso sen ohje tästä.