Tiesitkö tämän? Yleisin virhe chilin kanssa sattuu yllättävän monelle
Aamuklubin kauppakeskuskiertueen vieras ja Poppamies-yrityksen pyörittäjä Marko Suksi kertoi juontaja Mikko Siltalalle eilen Tampereen Koskikeskuksessa, mikä on ihmisten yleisin moka chilin valmistuksessa.
- Yleisin virhe on se, että se leikataan paljain käsin ja hierotaan silmiin. Tai sitten heitetään sitä kuumalle pannulle. Koska siinähän käy niin, että kapsaisiini höyrystyy vähän alta 200 asteessa ja se pöllähtää ilmaan sieltä. Ne on tyypillisimmät, kertoi Marko Suksi.
Siltala kertoi haastattelussa oman tarinansa siitä, kun henkilö oli käsitellyt chiliä ja sitä oli päätynyt jotenkin saunan lauteisiin. Tarinan mukaan tulinen aines aktivoitui aina saunan lämmittämisen yhteydessä. Tälle kuvaukselle Suksi nauroi.
- En usko, että se voi kovin montaa kertaa aktivoitua varsinkin, jos pesee ne saunan lauteet. Mutta sehän on öljyliukoinen, että jos pelkällä vedellä huljuttaa, niin ei se välttämättä sieltä lähde.