10 ruoka-ainetta, joiden maku paranee pakastamalla
Jos olet kyllästynyt syömään aina samoja ruokia, voit laittaa ne pakastimeen ja uudistaa näin makuelämyksen. Yllättäen jotkin ruoat saattavat maistua jopa paremmilta pakastimesta otettuina.
Ohessa on kymmenen ruoka-ainetta, jotka voivat maistua paremmilta jäisinä.
1. Banaani
Kuori, pakasta ja nauti! Pakastetut banaanit ovat herkkua sellaisenaan tai sitten voit tehdä niistä itse terveellistä jäätelöä.
2. Rypäleet
Myös rypäleet sopivat mainiosti pakastimeen. Ne maistuvat jäisinä niin raikkailta, ettet välttämättä halua enää syödä muunlaisia rypäleitä.
3. Avokado
Pakasta muutama tunti avokadosiivuja ja ripottele päälle chiliä ja suolaa. Näin saat raikkaan ja terveellisen välipalan.
4. Mango
Leikkaa mango kuutioiksi ja pakasta pussissa. Syö sellaisenaan tai mausta limemehulla.
5. Vesimeloni
Leikkaa vesimeloni lohkoiksi ja pakasta. Tällä tavalla voit saada myös lapset syömään terveellisemmin.
6. Appelsiini
Kun pakastat appelsiinilohkoja, saat syödäksesi raikasta ja terveellistä herkkuhedelmää.
7. Jogurtti
Valitse suosikkijogurttisi yksittäispakattuna, tökkää kannen läpi jäätelötikku ja laita pakastimeen. Poista jäätyneestä jogurtista kansi ja purkki ja nauti!
8. Vaahtokarkit
Jäiset vaahtokarkit ovat herkullisia, mutta älä anna niiden sulaa. Sulaneina maku ei ole enää yhtä hyvä.
9. Vadelmat
Jos haluat jäisistä vadelmista vielä parempia, lisää niiden päälle hiukan kermavaahtoa.
10. Mintun lehdet
Voit laittaa mintun lehtiä jääpalamuotteihin veden lisäksi. Näin saat vesilasillisestasi hiukan herkullisemman.
Lähde: HellaWella
Tiesitkö, että voit helpottaa päänsärkyä oikein syömällä? Katso täältä, mitkä ruoka-aineet auttavat asiaa.