10 ruoka-ainetta, joiden maku paranee pakastamalla

21.09.2014 18:22 - Anna Hopi

Pakastaminen saattaa joidenkin ruoka-aineiden kohdalla jopa parantaa niiden makua. Ota selvää, mitkä herkut kannattaa pakastaa!

Jos olet kyllästynyt syömään aina samoja ruokia, voit laittaa ne pakastimeen ja uudistaa näin makuelämyksen. Yllättäen jotkin ruoat saattavat maistua jopa paremmilta pakastimesta otettuina.

Ohessa on kymmenen ruoka-ainetta, jotka voivat maistua paremmilta jäisinä.

1. Banaani

Kuori, pakasta ja nauti! Pakastetut banaanit ovat herkkua sellaisenaan tai sitten voit tehdä niistä itse terveellistä jäätelöä.

2. Rypäleet

Myös rypäleet sopivat mainiosti pakastimeen. Ne maistuvat jäisinä niin raikkailta, ettet välttämättä halua enää syödä muunlaisia rypäleitä.

3. Avokado

Pakasta muutama tunti avokadosiivuja ja ripottele päälle chiliä ja suolaa. Näin saat raikkaan ja terveellisen välipalan.

4. Mango

Leikkaa mango kuutioiksi ja pakasta pussissa. Syö sellaisenaan tai mausta limemehulla.

5. Vesimeloni

Leikkaa vesimeloni lohkoiksi ja pakasta. Tällä tavalla voit saada myös lapset syömään terveellisemmin.

6. Appelsiini

Kun pakastat appelsiinilohkoja, saat syödäksesi raikasta ja terveellistä herkkuhedelmää.

7. Jogurtti

Valitse suosikkijogurttisi yksittäispakattuna, tökkää kannen läpi jäätelötikku ja laita pakastimeen. Poista jäätyneestä jogurtista kansi ja purkki ja nauti!

8. Vaahtokarkit

Jäiset vaahtokarkit ovat herkullisia, mutta älä anna niiden sulaa. Sulaneina maku ei ole enää yhtä hyvä.

9. Vadelmat

Jos haluat jäisistä vadelmista vielä parempia, lisää niiden päälle hiukan kermavaahtoa.

10. Mintun lehdet

Voit laittaa mintun lehtiä jääpalamuotteihin veden lisäksi. Näin saat vesilasillisestasi hiukan herkullisemman.

Lue pidempi lista täältä.

 

Lähde: HellaWella


Tiesitkö, että voit helpottaa päänsärkyä oikein syömällä? Katso täältä, mitkä ruoka-aineet auttavat asiaa.

 

Kilpailut

Uusimmat