Kuva: Sami Kuokkanen © Tekele Productions 2024.

Pirjo Lonka ja Aamu Milonoff tähdittävät kotimaista uutuuselokuvaa

27.06.2024 18:15 - Sanni Seppä

Juhannuselokuvan käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Ulla Heikkilä.

Ulla Heikkilän käsikirjoittamaa ja ohjaamaa Elämä on juhla -elokuvaa kuvataan parhaillaan Nauvossa. Elokuvan päärooleissa nähdään Pirjo Lonka ja Aamu Milonoff. He näyttelevät elokuvassa äitiä ja tytärtä. 

Useissa tv-sarjoissa ja elokuvissa näytelleelle Longalle kyseessä on ensimmäinen elokuvapäärooli. Milonoff puolestaan muistetaan muun muassa Jussi-ehdokkuuden tuoneesta pääroolistaan elokuvassa Tytöt, tytöt, tytöt. Heikkilän ensimmäinen pitkä elokuvaohjaus Eden ilmestyi vuonna 2020. Hän on ohjannut myös sarjan Eroja ja sovintoja sekä Luuserit -sarjan toisen tuotantokauden.

Longan ja Milonoffin lisäksi elokuvaa tähdittävät Jani Volanen, Bruno Baer, Jussi Vatanen, Ulla Tapaninen, Tommi Eronen, Pia Andersson ja Ada Pesso.

Elokuvassa Eerolan perhe viettää keskikesän juhlaa Nauvossa. Huumoriakin sisältävässä ihmissuhdedraamassa rakastutaan, petytään ja juhlistetaan yötöntä, eikä kenenkään elämä ole enää entisensä tämän saaristojuhannuksen jälkeen.

(kuva: Sami Kuokkanen © Tekele Productions 2024.)

”Ohjaajana ja käsikirjoittajana minua kiinnostaa ihmiskohtaloiden koko kirjo ja ne yllättävätkin kudelmat, joita elämä muodostaa. Siksi tunnen vetoa tarinoihin, joissa seikkailee paljon henkilöitä erilaisine näkökulmineen. Usein ihmisten toiveet ja odotukset menevät kipeällä tavalla ristiin, mutta joskus ne onneksi myös kohtaavat.  

Usean henkilön ja tarinalinjan kuljettaminen tuo mukanaan yhden luksusjutun, nimittäin sen, että saa työskennellä näin monen eri näyttelijän kanssa samassa projektissa! Näyttelijät ja heidän karismansa ja ammattitaitonsa ovat minulle jokapäiväinen ilon ja inspiraation lähde. Pirjo Lonka ja Aamu Milonoff näyttelevät elokuvassa äitiä ja tytärtä, joiden ympärille keriytyy ystävien, rakastajien ja sukulaisten verkko. Olen tehnyt molempien kanssa töitä aiemminkin, ja tämä elokuva on mahtava tilaisuus syventää yhteistyötä entisestään", Heikkilä iloitsee SF Studiosin tiedotteessa.

Näillä näkymin elokuvan on tarkoitus saada ensi-iltansa syksyllä 2025. 

Lue myös: Rakastettu suomalais-espanjalainen rikosdraamasarja jatkuu syyskuussa

Lue myös: Suosittu suomalainen poliisisarja jatkuu syksyllä

Lue myös: Suosikkisarjasta tehdään elokuva - Cillian Murphy pääosassa

Kilpailut

Uusimmat