Kuva: Shutterstock

Viinilehti valitsi vuoden 2024 parhaan roseeviinin

13.06.2024 19:15 - Sanni Seppä

Voittajaksi valikoitui marjainen ja harmoninen viini Saksasta.

Viinilehti on valinnut vuoden 2024 parhaat roseeviinit. Tänä vuonna kaikki top 3 -listalle päässeet viinit tulevat Saksasta. 

Viinilehden tuomaristoon kuuluivat Juha Berglund, Pia Nisén, Antti Rinta-Huumo ja Tomi Salonen. He maistoivat sokkona lähes sata vakio- tai tilausvalikoiman viiniä, jotka maahantuojat olivat ilmoittaneet kilpailuun. Pullohinnan yläraja oli 30 euroa. Tuomaristo maisteli viinejä sokkona useassa esikarsintatastingissa, joista finaalin maisteluun päätyi 27 roseeviiniä. 

Voittajaksi valikoitui "marjainen ja harmoninen" Ruppertsberger Imperial Rosé 2023 Pfalzista. Hintaa pullolla on vain 10,49 euroa. Viinissä on mansikkaa, kirsikkaa, vadelmaa ja punaherukkaa. Makumaailmasta löytyy myös sitruksisuutta, kypsää punaista omenaa ja kukkaisia vivahteita. Erityisen hyvin se sopii paistettujen tai grillattujen vaaleiden liharuokien kanssa, sekä runsaiden salaattien kylkeen.

Hopeasijalle sijoittui vadelmainen, mansikkainen ja yrttinen Villa Wolf Pinot Noir Rosé 2023. Hintaa tällä Pfalzista tulevalla viinillä on puolestaan 12,98 euroa. Kolmannelle sijalle ylsi 14,99 euroa maksava Himmel Pink Riesling. Tässä rieslingin ja pinot noirin sekoituksessa mineraaliset, punaherukkaiset ja vadelmaiset aromit korostuivat kieltä kutittelevan pirskahtelevuuden ansiosta.

(kuva: Shutterstock)

Lue myös: Mitä suomalaiset terasseilleen haluavat? Kaksi asiaa nousi kyselyssä selkeästi ylitse muiden

Lue myös: Voiko uunissa paistaa yhtä aikaa tavanomaisia ja gluteenittomia tuotteita? Keliakialiitto selventää

Lue myös: Mihin jäteastiaan kassakuitti kuuluu? Entä tuorekelmu? Testaa, oletko todellinen kierrätystietäjä

Lähde: Viinilehti

Kilpailut

Uusimmat