Kuva: Shutterstock

Tällä viikolla voi kilahtaa rahaa tilille - myös huijarit ovat liikkeellä

01.07.2024 21:15 - Minttu Tikkanen

Verohallinnon nimissä liikkuu huijauksia.

Ensimmäisille odotetut veronpalautukset voivat tipahtaa tilille jo tällä viikolla. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että samaan aikaan erilaiset huijaritkin odottavat tilaisuuttaan käyttää ihmisten hyväuskoisuutta hyväkseen.

Vaikka veronpalutuskausi nyt alkaakin, ei mitä tahansa viestiä saaduista palautuksista pidä uskoa. Verohallinnon nimissä on viime aikoina lähetetty myös paljon huijausviestejä, jotka esimerkiksi ohjaavat klikkaamaan viestin linkkiä tai pyytävät antamaan Verohallinnolle palautusten vuoksi pankkitietoja. Tämänkaltaiset viestit eivät koskaan ole aitoja, sillä Verohallinto ei todellisuudessa pyydä tällaisia asioita, muistuttaa ylitarkastaja Juha Villman.

− Vaikka osa huijausviesteistä on hyvin aidon näköisiä, niissä olevia linkkejä ei pidä klikata. Verohallinnon lähettämissä viesteissä ei koskaan ole linkkejä, eikä Verohallinto ikinä pyydä asiakkaalta pankkitietoja viestillä, Villman kommentoi tiedotteessa.

OmaVeroon ei myöskään koskaan ohjata viesteissä linkin kautta. Turvallisin tapa päästä tarkastelemaan omia veroasioitaan, on mennä OmaVeroon suoraan sivuston osoitteen kirjoittamalla, sillä huijarit ovat onnistuneet saamaan myös hakukoneiden tuloksiin aidolta näyttäviä huijaussivustoja tarjolle. OmaVero löytyy osoitteesta www.vero.fi/omavero.

Epäilyttävä viesti on aina syytä poistaa avaamatta sitä tai sen sisältämiä linkkejä. Jos erehdyit jo antamaan esimerkiksi pankkitunnuksesi tai maksamaan maksuja, ole välittömästi yhteydessä omaan pankkiisi ja sulje tarvittaessa kortti.

Ensimmäiset veronpalautukset maksetaan tämän viikon keskiviikkona, 3. kesäkuuta. Ensimmäisinä veronpalautukset saavat toiminimiyrittäjät sekä maataloudenharjoittajat puolisoineen. Myöhemmin kesän ja syksyn mittaan vuorossa ovat myös muut palautusten saajat.

Lue myös: Tiesitkö? Veronpalautus voi vaikuttaa saataviin tukiin

Lue myös: Suomalaisten taloudellisessa luottamuksessa tapahtui historiallinen muutos

Kilpailut

Uusimmat