Kuva: Shutterstock

Uusi ratikkalinja aloittaa ensi viikolla Helsingissä

07.08.2024 09:15 - Sanni Seppä

Linja tuo kokonaan uusia alueita raideliikenteen piiriin.

Helsingin uusi raitiovaunulinja 13 aloittaa liikennöinnin ensi viikon maanantaina 12. elokuuta. Linja yhdistää Kalasataman ja Länsi-Pasilan. Päätepysäkit ovat Maistraatintori Länsi-Pasilassa ja Nihti Sompasaaressa. Koko reitti Nihdistä Länsi-Pasilaan kestää noin 20 minuuttia.

– Linja yhdistää kiskoilla kaksi merkittävää joukkoliikenteen solmukohtaa eli Kalasataman metroaseman ja Pasilan aseman. Helsinkiläiset ovat toivoneet tätä yhteyttä. Arviomme linjan keräävän neljästä viiteen miljoonaa matkustajaa vuodessa, joten se tukee HSL:n tavoitetta kasvattaa joukkoliikenteen asiakasmääriä, HSL:n vt. toimitusjohtaja Vesa Silfver sanoo Kaupunkiliikenteen tiedotteessa.

Uusi ratikkalinja parantaa yhteyksiä Pasilaan ja Kalasatamaan myös Hermannista, Arabianrannan eteläosista ja Kumpulan kampukselta.

– Kalasataman ja Pasilan välinen raitiolinja tukee Helsingin ja seudun kaupunkikehitystä, sillä se tarjoaa nopeita yhteyksiä pääkaupungin nopeimmin kasvavien alueiden välille, sanoo puolestaan Helsingin kaupunkiympäristön toimialan apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Lue myös: Bussin linjakilpi on pimeänä, miten toimin? HSL ohjeistaa

Lue myös: HSL:n lippuhintoihin luvassa suuria korotuksia, kertoo Helsingin Sanomat

Lue myös: Tietyt alueet koetaan joukkoliikenteessä muita turvattomammiksi

Lähde: Kaupunkiliikenne

 

Kilpailut

Uusimmat