Kuva: AOP

Euroviisuista diskatun Joost Kleinin esitutkinta lopetettu, kommentoi nyt asiaa: "Tiesin totuuden"

13.08.2024 17:15 - Aaro Heiskanen

Alankomaalainen artisti Joost Klein diskattiin Euroviisuista kuvaajaan kohdistuneen epäillyn laittoman uhkauksen takia. Tapauksen esitutkinta on nyt päättynyt.

Tämän vuoden Euroviisuissa kohua aiheutti alankomaalaisen Joost Kleinin, 26, diskaaminen finaalista. Syynä diskaamiselle oli lavasteiden takana tapahtunut selkkaus kuvaajan kanssa, jossa Kleinin väitettiin käyttäytyneen uhkaavasti kuvaajaa kohtaan.

Syyttäjävirasto on ilmoittanut lopettavansa tapauksen esitutkinnan, uutisoi Aftonbladet.

- Olen tänään lopettanut tutkinnan, sillä en pysty todistamaan, että teon tarkoituksena oli aiheuttaa vakavaa pelkoa tai että miehellä olisi ollut sellainen tarkoitus, vanhempi syyttäjä Fredrik Jönsson kommentoi tiedotteessa.

Joost on itsekin myöntänyt syöksyneensä nyrkillään valokuvaajaa kohti. Myös Jönsson vahvisti asian Aftonbladetille.

- Voin vahvistaa, että liikettä kohti kameraa on tapahtunut ja kameraan on osuttu. Tilanteen perusteella kyseessä oli nopea tapahtumasarja erityistilanteessa, enkä voi todistaa, että hän teki sitä uhatakseen kuvaajaa.

"Viimeiset pari kuukautta olivat hirveitä."

Joost itse kommentoi asiaa eilen Instagramissa.

"Viimeiset pari kuukautta olivat hirveitä", hollantilaisartisti totesi heti julkaisun alussa.

"Miksi vastausta piti odottaa niin kauan? Olin joka päivä epävarma, samalla kun tiesin totuuden. Minua vastaan ei ole keissiä, koska sitä ei koskaan ollut."

Joost vetoaa julkaisussaan toisistaan huolehtimiseen, ja syyttää yrityksiä rahanauhneudesta.

"Yritykset haluavat vain suojella rahojaan, ja yrittivät käyttää minua kilpenä. Kylä vastaan kaupunkia..." Joost maalailee.

Euroviisuja kritisoitiinkin Israelin osallistumisesta kilpailuun. Maata vaadittiin Gazan sodan takia pois viisuista. Samalla israelilainen Moroccan Oil oli yksi tapahtuman pääsponsoreista. Esimerkiksi Time-lehti kertoi toukokuussa julkaistussa jutussaan huhuista, joiden mukaan välikohtaus olisi liittynyt Israelin delegaatioon. Euroviisujen organisaatio kuitenkin torppasi huhut.

Julkaisunsa lopussa artisti esittäytyy kuitenkin itsevarmana.

"Arvatkaa mitä? RAKKAUS VOITTAA AINA. VAIKKA TOIVO MENI, OLLAAN PALATTU, BEIBI!" Joost julistaa, ja vihjaa työstävänsä uutta albumia.

Katso julkaisu alta. Mikäli se ei näy, löydät sen myös täältä.

Joost julkaisi viime kuussa Käärijän kanssa tehdyn Trafik!-kappaleen, ja saapuu helmikuussa Suomeen kahdelle loppuunmyydylle keikalle.

Lue myös: Käärijän kanssa esiintynyt kohuartisti saapuu Suomeen omalle keikalleen

Lue myös: Euroviisut julkaisi painokkaan tiedotteen: "Täysin epäreilua"

Lähde: Aftonbladet, Instagram, Time

Kilpailut

Uusimmat