Kuva: SHUTTERSTOCK

Koirien kiinnipitoaika päättyy - muistathan nämä säännöt?

19.08.2024 11:15 - Sanni Seppä

Koirien kiinnipitoaika päättyy huomenna 20. elokuuta.

Metsästyslain mukainen koirien kiinnipitoaika päättyy koko maassa huomenna 20. elokuuta, muistuttaa Suomen Kennelliitto tiedotteessa. Kiinnipitoaika kestää vuosittain maaliskuun alusta elokuun 19. päivään asti.

On kuitenkin muistettava, että kiinnipitoajan päättyessäkään koiraa ei saa pitää vapaana ilman maanomistajan ja metsästysoikeuden haltijan lupaa, eikä koiraa ei saa pitää vapaana ilman omistajan valvontaa. Vuoden ympäri taajama-alueilla koiran saa pitää vapaana ainoastaan koirapuistoissa, koirien harjoituspaikoissa ja suljetuilla piha-alueilla. Luonnonsuojelualueilla sen sijaan koira on pidettävä aina kytkettynä.

Koiraa ei saa päästää vapaaksi myöskään kuntopoluilla tai vastaavilla juoksuradoilla. Asiasta määrää järjestyslaki. Poikkeuksena ovat merkityt koiraladut, joissa koira saa toteuttaa sille lajityypillistä toimintaa. Myös koirametsät ovat vaihtoehto koiran aktivoinnille.

Koiraa ei saa viedä myöskään yleisille uimarannoille, lasten leikkipaikoiksi varatuille alueille, toriaikana toreille tai yleiseen käyttöön kunnostetuille laduille tai urheilukentille, ellei sitä ole erikseen sallittu.

Lue myös: Haluatko koiranpennun? 5 asiaa, jotka sinun tulee ottaa huomioon

Lue myös: Hirvet tulee ohittaa takaa, entäs muut tilanteet? Liikenneturva kertaa teiden pelisääntöjä

Lue myös: Nämä kaksi tappavaa myrkkysientä sekoitetaan helposti ruokasieniin - virhe voi olla kohtalokas

Lähde: Suomen Kennelliitto

Kilpailut

Uusimmat