Kuva: Shutterstock

Kanssayrittäjät estivät kymmenien tuhansien eurojen huijaukset – tappioilta ei silti säästytty

08.10.2024 16:45 - Hanna Levänen

Poliisi kannustaa kaupanteossa kiinnittämään huomiota vastapuolen tietoihin.

Länsi-Uudenmaan poliisilla on tutkittavana törkeän petoksen yritys sekä petos, jossa lohjalaisen yrityksen nimissä on tehty luvattomia tilauksia, poliisi kertoo tiedotteessa.

Tapaus tuli yrittäjälle ilmi, kun häneen oltiin yhteydessä toisesta yrityksestä. Puhelimessa tiedusteltiin, että oliko hän yrittänyt avata yrityksensä tiedoilla luottotiliä. Näin ei kuitenkaan ollut ja huijaus onnistuttiin torjumaan – ainakin tällä kertaa.

Samainen yrittäjä sai poliisin mukaan muitakin yhteydenottoja. Seuraavalla kerralla toisesta yrityksestä oltiin yhteydessä polttoainetilauksesta, joka oli tehty lohjalaisyritykseen viittaavasta sähköpostista. Tilauksen arvo oli yli 20 000 euroa. Ensimmäisen tapauksen tapaan, myös tässä oli kyse huijausyrityksestä.

Valitettavasti kolmas petos ei jäänyt pelkäksi yritykseksi. Yrittäjän tiedoilla onnistuttiin tilaamaan ja toimittamaan lähes 10 000 euron arvoinen tuote.

Tapauksen esitutkinta on edelleen kesken. Poliisi haluaa kuitenkin tuoda esille sitä, kuinka tärkeää myös yritysten välisessä kaupankäynnissä on kiinnittää huomioita yhteistyötahojen tietoihin.

- Tämä esimerkki osoittaa, että kanssayrittäjien valppaus auttoi osassa tapauksia estämään useiden kymmenien tuhansien vahingot, rikosylikonstaapeli Henrik Laurell toteaa tiedotteessa.

Lue myös: Kymmenientuhansien ihmisten tiedot löytyivät rikollisten listoilta, poliisi tiedottaa

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat