Kuva: Shutterstock

Huijausviesteissä uhkaillaan nyt ulosotolla - rikolliset kalastelevat tietoja Omakannan nimissä

15.10.2024 17:15 - Sanni Seppä

Viestien luotettavuus kannattaa aina tarkistaa ennen kuin siihen reagoi.

Omakannan nimissä liikuu tällä hetkellä paljon huijausviestejä, verkkopalvelu varoittaa. Huijauksissa pyydetään maksamaan erääntynyt lasku. Oikeasti viesti ohjaa asiakkaan sivustolle, jossa rikolliset kalastelevat asiakkaan pankkitunnuksia ja henkilötietoja. Ainoa ja oikea osoite Omakannan sivuille on kuitenkin kanta.fi.

Huijausviesteissä voidaan uhkailla esimerkiksi ulosotolla, jos laskua ei maksa. 

– Emme koskaan lähetä laskuja yksityishenkilöille, eikä OmaKannasta voi ylipäätään voi katsoa laskujaan. Emme myöskään kysy henkilötietoja sähköpostilla tai tekstiviestillä, OmaKannan asiakkuusvastaava Mirva Nättiaho-Rönnholm kertoo tiedotteessa.

Uusimpien huijausviestien lähettäjinä on nähty KANTA 0Y ja 0MAKANTA 0Y, eli O-kirjain on vaihdettu 0-numeroon. Tämän tarkoituksena on hämätä ihmisiä luulemaan, että viesti on lähetetty oikeasta verkkopalvelusta. On kuitenkin aina syytä olla varuillaan, kun puhelimeen kilahtaa yhteydenotto, jossa pyydetään antamaan omia henkilötietoja tai kirjautumaan linkkien kautta.

– Viestin luotettavuus on aina syytä varmistaa ennen kuin reagoi viestiin. Jos ei ole varma viestin lähettäjästä ja tarkoitusperästä, omia henkilö- tai pankkitunnuksia ei koskaan kannata lähettää tai syöttää linkin kautta avautuville sivustoille, Nättiaho-Rönnholm muistuttaa. 

Jos vahinko on kuitenkin jo tapahtunut, ja olet epäilet syöttäneesi pankkitunnuksesi rikollisten käsiin, ota välittömästi yhteyttä pankkiin ja poliisiin. Asiasta tulee tehdä rikosilmoitus. Jos saat Omakannan nimissä uudenlaisen epäilyttävän viestin, ilmoita siitä osoitteeseen tekninentuki@kanta.fi.

Lue myös: Kansaneläkeindeksi tuo korotuksen vain kahdeksaan Kelan etuuteen vuodenvaihteessa

Lue myös: Eduskuntatalon puhdistustyöt saatiin valmiiksi - näin kävi

Lue myös: Mitä sovelluksia suomalaiset käyttävät eniten? Tulokset saattavat yllättää

Lähde: Omakanta

Kilpailut

Uusimmat