Kuva: AOP / Jaakko Stenroos

Helsingin poliisin uudistettu valvontakonsepti tuotti tulosta ja saa jatkoa

16.10.2024 08:15 - Rebekka Silvennoinen

Näkyvää valvontaa tehostetaan erityisesti niissä kaupunginosissa ja niillä ennakolta valituilla alueilla, joissa katuturvallisuuden ylläpitäminen on osoittautunut erityisen haastavaksi.

Helsingin poliisilaitos on panostanut näkyvään valvontaan ja hälytysvalmiuteen kaupungin katujen turvallisuuden parantamiseksi, kertoo Poliisi tiedotteessaan. 

Helsingin poliisilaitos on valvonut syys- ja lokakuun aikana kolmen viikon ajan uudistetulla valvontakonseptilla Kaisaniemen puistoa, laajemmin päärautatieaseman ympäristöä sekä muita kaupunginosia, joissa on havaittu keskimääräistä korkeampi riski katuturvallisuutta vaarantavien rikosten sekä häiriökäyttäytymisen osalta. 

Valvonnan kohteena ovat olleet erityisesti järjestäytynyt huumausaineiden katukauppa ja siihen kytkeytyvät liitännäisrikokset, ryöstö- ja väkivaltarikollisuus, alle 18-vuotiaiden päihteiden käyttö, häiriökäyttäytyminen ja kevyen liikenteen turvallisuus.

– Näkyvä valvonta ja sitä tukevat muut toiminnot vähentävät häiriökäyttäytymistä, estävät rikoksia ennalta ja nopeuttavat jo tapahtuneiden rikosten selvittämistä, kertoo ylikomisario Heikki Porola tiedotteessa.

Valvontatoiminnassa on yhdistelty erilaisia resursseja sekä lisätty poliisin läsnäoloa ja toimintakykyä myös johtoautolla, jota on käytetty liikkuvana poliisiasemana operatiivisen toiminnan ja sen johtamisen tukemisessa.

Tehostetun valvonnan tuloksena kolmen viikon aikana on poistettu 477 henkilöä paikalta, annettu 148 huomautusta, otettu kiinni 45 henkilöä, sekä kirjattu useita huumausainerikoksia ja muita rikosilmoituksia.

Tehostettu valvonta tuotti toivottuja tuloksia ja siksi Helsingin poliisilaitos tulee jatkamaan uudistetun valvontakonseptin mukaista toimintaa. 

Näkyvää valvontaa tehostetaan erityisesti niissä kaupunginosissa ja niillä ennakolta valituilla alueilla, joissa katuturvallisuuden ylläpitäminen on osoittautunut erityisen haastavaksi.

Huumausainekauppa sekä huumausaineiden käyttöön ja myyntiin liittyvä rikollisuus sekä katuturvallisuutta vaarantava häiriökäyttäytyminen ovat Helsingin poliisilaitoksen meneillään olevan organisaation ja toimintamallien kehittämisen eräitä painopisteitä. Huumausaineiden käyttö ja niistä aiheutuvat ongelmat ovat olleet jatkuvassa kasvussa Euroopassa ja niin myös Suomessa. 

– Huumeiden käyttö lisää myös muuta rikollisuutta, aiheuttaa järjestyshäiriöitä ja sillä on laajakantoisia haitallisia yhteiskunnallisia vaikutuksia terveydellisten ja sosiaalisten haittojen vuoksi, muistuttaa ylikomisario Heikki Porola.

Lue myös: Kansaneläkeindeksi tuo korotuksen vain kahdeksaan Kelan etuuteen vuodenvaihteessa

Lue myös: Tuore raportti paljastaa vakavia lukuja eläinlajien populaatioista – varoitus myös keikahduspisteestä

Lue myös: Pienituloisten perheiden lapset joutuvat kiusatuksi muita useammin - yksi syy korostuu

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat