Kuva: Shutterstock

Yrittäjä esti vuokratiloihin pääsyn seksuaalisen suuntautumisen vuoksi - poliisi aloitti tutkinnan

23.10.2024 11:50 - Reija Saarinen

Oulun poliisilaitos on päättänyt aloittaa esitutkinnan selvittääkseen onko asiassa tapahtunut rikos.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että Oulun poliisilaitos on päättänyt aloittaa esitutkinnan selvittääkseen, syyllistyikö haapajärvinen yrittäjä rikokseen estäessään vuokratilojen käyttämisen muistotilaisuuteen pitopalveluyrittäjän seksuaalisen suuntautumisen vuoksi.

Poliisin mukaan asiaa tutkitaan tällä hetkellä rikosnimikkeellä syrjintä. Tiedotteen mukaan kyseessä on poliisialoitteinen tutkinta, joka on käynnistetty rikosylikomisario Ilkka Piispasen aloitteesta. Perusteena toimivat median kirjoitukset tapahtuneesta sekä se, että syrjintä on rikoksena virallisen syytteen alainen rikos, mikä ei edellytä asianomistajan syytepyyntöä.

Muun muassa Yle uutisoi eilen, kuinka Haapajärvellä järjestetyt hautajaiset saivat yllättävän käänteen, kun tilan vuokrannut yrittäjä ei halunnut päästää tiloihin seksuaalivähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

Tilaisuuden perunut yrittäjä Eira Maijala vahvisti Ylelle, että hän ei halunnut, että hänen yrityksensä tiloihin tulee ”sateenkaariporukkaa”. Ylen mukaan yrittäjä ei omista vanhaa koulua, jota hän vuokraa tilaisuuksiin. Paikan omistaa Sipoonkosken kyläyhdistys.

Ylen artikkelin aiheesta voit lukea täältä.

Lue myös: Merkit, joista tunnistat pentutehtailun - poliisi listasi varoitusmerkit

Lue myös: Poliisi huolestui nuorten toiminnasta: "Voi täyttää rikoksen tunnusmerkistön"

Lähteet: Poliisi, Yle

Kilpailut

Uusimmat