Ensi kesän herkkujälkkäri ei vaadi edes keittiötä – katso ohje ja kokeile
Koko vuoden grillauskirja –teoksen hiljattain julkaisseet keittiömestarit Risto Mikkola ja Henry Lepistö kannustavat suomalaisia laittamaan mielikuvitusta peliin grillauksen suhteen.
- Grillissä syntyy esimerkiksi hyviä jälkiruokia. Vaikkapa suklaakakku syntyy hienosti alumiinivuoassa jälkihiilloksella grillauksen päätteeksi, Lepistö opastaa.
Kaksikolta löytyy myös oma jälkiruokasuosikki, joka on helppo toteuttaa grillissä.
- Valmista pullataikina, josta leikkaat irti pieniä paloja. Pyörittele palat pieniksi rieskoiksi ja grillaa ne molemmin puolin. Nosta lätyt grillistä ja laita päälle vaikkapa tuoreista mansikoista tehtyä rahkaa, on hyvää.
Lue myös: Grillaa terveellisesti - ohjeet, joilla hedelmät muuntuvat grilliherkuiksi