Kuva: Martat

Välipalaksi sokeriton hedelmäpannari - katso terveellinen resepti

23.03.2017 12:01 - Martat

Iskelmä esittelee Marttojen parhaat reseptit.

Hedelmäpannari on maukas jälkiruoka tai välipala. Pannariin ei tarvitse lisätä sokeria, sillä hedelmien oma sokeri tuo riittävästi makeutta. Ripottele ennen paistoa hedelmien päälle mausteeksi kanelia.

½ l maitoa
2 munaa
1 dl ohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 omenaa
2 banaania
1 rkl margariinia
kanelia

1. Sekoita munat ja pari desiä maitoa kierrevatkaimella. Sekoita jauhot munamaitoseokseen. Lisää koko ajan sekoittaen loppu maito ja suola. Anna taikinan turvota ainakin 30 minuuttia.

2. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori hedelmät, paloittele banaanit ja raasta omenat. Voitele uunipannu. Kaada taikina pannulle ja kypsennä sitä uunissa kunnes se on hiukan hyytynyt (n.10 min.).

3. Levitä omenaraaste ja banaaniviipaleet pannukakun päälle. Tupsuttele pannarin pintaan kanelia. Paista pannukakku kypsäksi (n. 20 minuuttia).

4. Ohjeen ainemääristä tulee ohut uunipellillinen pannaria. Paksumpi pannari tulee puolikkaan uunipellin kokoisella uunipannulla.

Yhteistyössä Martat.fi

Vinkki! Marttojen kotitalousasiantuntijat auttavat sinua mielellään. Kysy ja keskustele!

Lisää vinkkejä martat.fi

Kilpailut

Uusimmat