Kuva: Martat
Perinteinen kääretorttu maistuu arjessa ja juhlassa - katso resepti
Iskelmä esittelee Marttojen parhaat reseptit.
Kääretorttu on leipomusten klassikko, joka maistuu aina.
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1─1½ dl marjahilloa tai
noin 3 dl pakastemarjoja ja ripaus sokeria
1. Peitä uunivuoka leivinpaperilla.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, kestäväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita varoen.
3. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja tasoita kevyesti.
4. Paista 225 asteessa noin 5-7 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
5. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi varovasti. Sokeroinnin sijaan voit käyttää myös korppujauhoja tai kookoshiutaleita.
6. Anna levyn jäähtyä hetki.
7. Levitä täyte levylle ja kääri rullaksi leivinpaperin avulla. Kääri paperi ympärille ja anna maustua tunti, pari ennen tarjoilua.