Kuva: Martat
Kaneliässät ovat syystäkin kahvikestien klassikko - katso resepti
Iskelmä esittelee Marttojen parhaat reseptit.
Kaneliässät maistuvat pikkuleipinä juhlissa kuin juhlissa. Taikinasta saat helposti runsaan määrän pikkuleipiä.
n. 80 kpl
400 g margariinia
4 dl sokeria
4 kananmunaa
4 tl kanelia
4 tl leivinjauhetta
10 dl vehnäjauhoa
pinnalle:
kanelia ja sokeria
1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
2. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauhoseos ja kaneli. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki kylmässä.
3. Leivo taikinasta ohutta, pikkusormenpaksuista tankoa, leikkaa noin 8 cm pätkiä. Kieritä tangot kaneli-sokeriseoksessa ja muotoile ässiksi pellille. Voit myös levittää kaneli-sokeriseosta suoraan leivinalustalle ja pyöritellä tangot siinä.
4. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna pikkuleipien levähtää hetki ennen siirtämistä.