Jogurttileivät paistuvat nopeasti pannulla ja ovat koko perheen välipalasuosikki - kokeile
Itse tehdyt leivät kuuluvat monen suosikkeihin ja parhaimmillaan leipä syntyykin kotona helposti ja vaivattomasti. Yksi kokeilemisen arvoinen resepti ovatkin maistuvat jogurttileivät, jotka valmistuvat paistinpannulla eikä vaadi vaivaamista. Vaihtoehtoisesti voit paistaa leipäset myös grillissä.
Jogurttileivät
½ dl vettä
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl sokeria
1 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä
1. Kaada vesi ja jogurtti kulhoon ja lämmitä seos noin 42-asteiseksi.
2. Lisää muut ainekset joukkoon, mutta lisää vehnäjauhot vasta viimeisenä pienissä erissä sekoitellen.
3. Taikina saa jäädä pehmeäksi, lisää tarvittaessa jauhoja tai jätä vähemmäksi.
4. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
5. Jaa taikina seitsemään osaan ja painele palat pieniksi leipäsiksi.
6. Voitele leipäset oliiviöljyllä ja paista paistinpannulla tai vaikkapa grillissä, kunnes leivät näyttävät kypsiltä.
7. Nauti!
Lue myös: Kananmunasta on moneksi – kolme helppoa keväistä reseptiä