Vähähiilihydraattinen juustokakku kerää kehuja - kokeile ja ihastu!
Tuorejuusto on tuttu herkku niillekin, jotka noudattavat suosittua vähähiilihydraattista ruokavaliota. Tuorejuuston avulla onkin helppo valmistaa maistuva juustokakku, joka varmasti maistuu kaikille.
Juustokakun pohja on tässä reseptissä valmistettu vähähiilihydraattisista kookos- ja mantelijauhoista ja sokerin sijasta on käytetty Steviaa. Mausta onkin vaikea huomata, että kyseessä on vähähiilihydraattinen herkku.
Vähähiilihydraattinen juustokakku
Pohja:
1,2 dl mantelijauhoja
1,2 dl kookojauhoja
0,5 dl kookoshiutaleita
1,2 dl sulatettua voita
Täyte:
250 g maustamatonta tuorejuustoa (ota ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään)
450 g maitorahkaa
1 ruokalusikallinen Steviaa
2 teelusikallista vaniljauutetta
3 kananmunaa
1. Valmista ensin pohja. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat voilla.
2. Sekoita pohjan ainekset keskenään hyvin ja kaada vuoan pohjalle. Painele tasaiseksi ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
3. Valmista sitten täyte. Sekoita munia lukuunottamatta kaikki täytteen ainekset sähkövatkaimella keskenään tasaiseksi. Lisää yksitellen joukkoon kananmunat, sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen.
4. Levitä täyte jääkaapissa odottavan vuoan päälle.
5. Paista juustokakku uunissa 150 asteessa reilu tunti, sammuta sitten uuni, mutta jätä kakku vielä uuniin jäähtymään ainakin tunniksi. Siirrä vuoka sitten jääkaappiin ja anna olla yön yli tai ainakin kuusi tuntia.
6. Irrota kakku vuoasta, koristele vaikkapa mansikoilla ja nauti!
Lähde: Delish.com
Lue myös: Viikonlopun kruunaa herkullinen suklaajuustokakku - kokeile ja ihastu