Herkullinen sitruunakakku kruunaa kahvipöydän - ota resepti haltuun
Sitruunakakun salaisuus piilee paitsi yksinkertaisuudessaan, niin myös raikkaan sitruunan ja makean harmoniasta. Koristelussa voi käyttää vapaasti luovuuttaan tai jättää koristelut väliin ja nauttia kakusta sellaisenaan.
Sitruunakakku
200 g voita
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl raastettua sitruunan kuorta
2 tl leivinjauhetta
Kostutukseen kahden sitruunan mehu ja yksi desilitra sokeria
1. Sulata voi pehmeäksi ja vatkaa se vaahdoksi sokerin kanssa.
2. Lisää munat joukkoon yksitellen ja vatkaa huolellisesti.
3. Sekoita keskenään jauhot, sitruunan raastettu kuori, leivinjauhe ja vanilliinisokeri ja lisää kuivat aineet taikinaan.
4. Sekoita takina ja kaada taikina kakkuvuokaan. Muista voidella ja korppujauhottaa vuoka ensin.
5. Paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
6. Anna kakun jäähtyä hiukan vuoassa paistamisen jälkeen ja kumoa sitten kakku pellille.
7. Laita kattilaan sitruunanmehu ja sokeri ja kuumenna, kunnes sokeri on sulanut.
8. Laita kakku takaisin vuokaan ja nostele lusikalla sokerisitruunaliuos kakun päälle tasaisesti.
9. Nosta vuoka jääkaappiin ja anna tekeytyä seuraavaan päivään.
10. Tarjoile ja nauti!
Lue myös: Lakka-valkosuklaapiirakka on superherkullinen leipomus, jota syntyy kerralla pellillinen