Juustoasiantuntija paljastaa salat: 4 yllättävää asiaa, jotka jokaisen juuston ystävän tulisi tietää
Talven lähestyessä juusto tekee vahvasti paluuta suomalaisten herkkupöytiin ja etenkin jouluna herkullisten juustojen menekki kasvaa melkoisesti. Brittiläinen juustoasiantuntija Edward Hanckck kuitenkin kertoo, että moni juustojen ystävä lankeaa yleisiin erheisiin juustojen nauttimisessa ja säilömisessä. Alla Hancockin neljä ohjetta, jotka kannattaa painaa mieleen:
Älä käytä muovikelmua
Aromisen juuston kanssa voi olla vaikea säilyttää juusto niin, ettei se kuivu tai toisaalta hiostu pilalle. Moni kietoo juuston muovikelmuun ennen laittamista jääkaappiin, mutta Hancockin mukaan muovikelmu on huonoin mahdollinen vaihtoehto, sillä se juuri saa juuston hikoilemaan, jolloin se kerää nopeammin hometta ja menettää hienon tuoksunsa. Parempi vaihtoehto onkin vaikkapa vahapaperi, joka antaa juuston hengittää. Juusto kannattaa myös jääkaapistaa säilyttää vaikkapa vihanneslokerossa tai muussa suljetummassa lokerossa kuin avoimella hyllyllä.
Älä syö suoraan jääkaapista
Kun haluat syödä juustoa, ota se jääkaapista huoneenlämtöön ja anna asettua 15-30 minuuttia ennen nauttimista.
Säilytä juuston kuoret
Kun ostat uuden juuston, älä poista sen reunoja eli kovaa ulkokuorta. Kun reunat poistetaan, alkaa juusto nopeasti vanheta. Kun leikkaat palan juustoa, laita kuori takaisin juuston pinnalle.
Pysy erossa juustoraasteesta
Niin kätevää kuin kaupasta valmiina ostettava juustoraaste onkin, Hancock suosittelee välttelemään sen ostamista. Juustoraasteen joukkoon lisätään tehtaalla lähes aina jotain ainetta, joka estää juustoraasteen takertumisen yhdeksi läjäksi ja maku on erilainen. Suosi siis mieluummin raasteen tekemistä itse.
Hancock muistuttaa myös ostamaan aina juustoja vain sen verran kuin jaksaa syödä, jotta niitä ei tarvisi säilöä kotona. Tärkeä neuvo on myös leikata jokaista juustoa omilla veitsillään. Jos siis tarjolla on juustolautanen, katso, että jokaiselle eri juustolle on oma veitsi.
Lähde: The Daily Mail
Lue myös: Juustomainos nosti kohun, poistuu tv-ruuduista - onko sinusta asiaton?
Julkaistu ensimmäisen kerran 6.1.2019.