Kokoa lasiin: Joulun helpoin jälkiruoka on suklaan- ja piparinystävän suosikki
Helppous ja nopeus on toisinaan ruoanlaitossa valttia. Jos aikaa tai kiinnostusta leivonnalle ei tunnu olevan, mutta herkkuhammasta kolottaa, kannattaa kokeiluun ottaa lasiin koottava, jouluinen jälkiruoka. Herkku on näyttävä vaihtoehto perinteisille jouluherkuille ja pipari, kahvi ja suklaa tuovat siihen jouluista makua. Alla ohje:
Pipari-suklaamousse lasissa
100 g valmiita pipareita
¾ dl vahvaa kahvia
2 dl kermaa
100 g tummaa suklaata
valkosuklaata ja kaakaojauhetta koristeluun
1. Murenna piparit ja kostuta ne kahvilla.
2. Vatkaa 1,5 dl kermasta vaahdoksi.
3. Laita loput ½ dl kermaa kattilaan ja anna kuumentua. Lisää joukkoon suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Jos haluat oikaista, voit ostaa kaupasta myös valmista suklaamoussea tai makukermaa.
4. Kun suklaakerma on jäähtynyt hiukan, lisää se kermavaahdon joukkoon ja sekoita.
5. Laita kauniin lasin pohjalle pipari-kahvimurua ja päälle suklaamoussea. Tee useampi kerros kumpaakin.
6. Viimeistele annos raastamalla päälle valkosuklaata ja sirottelemalla kaakaojauhetta.
Lue myös: Rakastu syntisen hyvään Geisha-suklaakakkuun - katso resepti