Piparijuustokakku on nopea herkku! Nappaa helppo resepti, joka ei vaadi liivatteilla läträämistä
Suomalaisten ylivoimainen suosikkiruoka jouluna on kinkku. Tämä selvisi Voicen kyselyssä, johon vastasi reilut 1000 suomalaista. Ruokapöydästämme löytyy eksoottisempiakin herkkuja. Herkkupuolesta suklaat ja piparit ovat olleet ikisuosikkeja.
Piparijuustokakku on ollut monena vuonna hitti. Tässä herkun versiossa ei käytetä lainkaan liivatetta. Herkullinen pohja syntyy hetkessä piparkakuista.
Ohje
Pohja
170 g piparkakkuja
50 g voita
Täyte
purkki vispikermaa (2 dl)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
150 g piparkakkuja
Murskaa keksit pohjan "taikinaa" varten. Sekoita sulatettu voi ja keksimurska keskenään. Voitele noin 20 cm irtopohjavuoka ja painele pohjataikina huolellisesti.
Vispaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri. Voit myös käyttää valmista piparkakkurahkaa, mutta silloin kannattaa pienentää reilusti piparkakkujen määrää täytteessä. Murskaa piparkakut täytteeseen. Jos pidät sattumista, voit jättää joukkoon myös hieman isompia paloja. Vatkaa sekaisin. Levitä täyte pohjan päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti, mieluiten seuraavaan päivään.
Koristele halutessasi piparkakuilla.
Lue myös: Suomalaisten suosikkijoululaulu selvisi - oletko samaa mieltä?
Lue myös: Nyt laitetetaan karkkeja joulutortun täytteeksi - 10 jännittävää vaihtoehtoa luumuhillon tilalle